søndag 26. oktober 2014

Sommerfeien 2014, LA, LV osv

Fisherman's Wharf, Monterey
Vi kjørte fra tåkeheimen San Francisco, og så frem til strandlivet i Monterey og Carmel. Derfor ble vi nok litt skuffet ja, da vi fant ut at tåkebeltet strakk seg hele veien nedover langs kysten. Ikke at det gjorde noe sånn sett, det var nok av spennende ting å se og oppleve, men, du vet ...
Monterey var veldig koselig, første dagen dro vi rett inn i bygatene og fikk med oss marked. Mat, frukt og grønnsaker, smykker i allslags farger og varianter, grilling av hamburgere (og andre amerikanske ting som jeg innrømmer ikke å huske navnet på), og levende musikk - små band med banjo og fele.
Dagen etter kjørte vi først til Carmel Valley, som ligger lenger inn i landet og dermed slipper unna tåkebeltet ytterst ved kysten, hvor vi fant oss et hotell med svømmebasseng. Der koste vi oss i timevis. Ettermiddagen og kvelden tilbrakte vi rundt Fisherman's Wharf og Cannery Row.

Ikke forstyrr!


Bak en sånn smykkebod på markedet oppdaget vi en musikkforretning, og vi inn! Store-Flinkejenten gikk med et ønske om å finne seg en ny kul gitar i løpet av turen. Vi overlot henne til seg selv og en musikkfrende der inne, og før vi forlot byen var hun blitt den stolte eierinne av en Fender Telecaster Swirl.
Det mørke blikket skyldes at Moren tyter for mye ...!
Ikke rart kanskje, at man blir litt smågretten, tre uker mer eller mindre oppå hverandre, kan slite på noenhver ;-)
Mellom Monterey og Carmel går det an å kjøre helt ytterst langs kysten. '17 mile drive' heter turen, den tar ca 45 minutter med bil dersom du ikke stopper og ser, vasser i strandkanten, kaster stein i sjøen osv, og den koster 10 $. Det er litt av en tur! Først og fremst på grunn av den vakre naturen med ville forrevne klipper og havet som kaster seg innover, men minst like mye på grunn av alle de vanvittige husene man kjører forbi. Her er det snakk om de flotteste, største, mest luksuriøse boligene du kan tenke deg, med hager som man bare kan drømme om.
Vi kjørte av ruten i Carmel, og ble i den byen i noen timer, før vi kjørte samme vei tilbake til Monterey.
Carmel var enda mer sjarmerende enn monterey! En av de plassene jeg kunne flyttet til, bodd og levd i. Små gater, spennende butikker i bortgjemte smug, gallerier, kaféer med utsøkt mat og god service, lørdagsmarked med frukt, grønnsaker og ja ... alt. Rett og slett drømmestedet. Nederst i hovedgaten lå stranden, og jammen var vi ikke så heldig, at tåken lettet litt i de par timene vi var der, så vi fikk sole oss litt også.

Stranden mellom Monterey og Carmel
 
(Ute)restaurant i sjarmerende Carmel
Road trippin'

Vi tok ut leiebilen i San Francisco og skulle levere den tilbake i Las Vegas.
Vi kjørte altså lange strekk omtrent hver tredje/fjerde dag. men man merker selvsagt ikke hvor langt man faktisk kjører over there, på samme måte som vi merker det her i gamle landet. Det gikk unna på veiene der, det kan jeg bare si. Og landskapet vi kjørte gjennom var mye sånn som på bildet her, avbrutt av lange strekk med nikkepumper som går kontinuerlig.
Fra Monterey og Carmel kjørte vi videre til Los Angeles og Santa Monica Beach.
Da ble livet plutselig helt annerledes!


Hjemløs ved Venice Beach
I Santa Monica sjekket vi inn på et svært så ekslusivt hotell. Her snakker vi valet parking, dress code og baderomsprodukter signert Bvlgari. Veldig annerledes og staselig for oss striler på tur, kan du si.
Og kontrasten var selvsagt stor fra luksuslivet på hotellet, de flotte fasadene og den laid backe stemningen på 3rd Street Promenade , til alle de hjemløse man så overalt. Mange, overalt! 

Vi var på stranden og badet hver dag, det var deilig. Godt for en nordboer å få bli varm til beinet, liksom. Og så leide vi sykler på hotellet. Vi syklet langs stranden fra Santa Monica til Venice Beach. Og bare for å ha nevnt det: det var sykkelsti, joggesti og spasérgang, ingen skal kunne si at de mangler noe på den fronten!
Venice Beach var jo også noe for seg selv med sine body buildere på Muscel Beach, skatere, rulleskøytedansere, basketballspill, tatoveringssjapper og freakete kunstnere. Må se!

Hollywood
 En dag i Universal Studios var i grøvste lagjet for oss - det var en underholdningsmaskin nesten uutholdelig for meg og min familie. Men i tillegg til alt maset fikk vi jo også med oss det som faktisk var spennende. Med kulisser og sminketrailere og alt det der. Uansett, 8 timer i den maskinen var et helvete, etter 2 timer var vi mer enn klar til å dra, men så var det det at vi hadde meldt oss på en dagstur, så vi var liksom stuck ...

Flagstaff
Med Flagstaff var det noe helt annet! Det var som å komme til en oase av fred og fordragelighet. Hotellet var flott, men stille og rolig, og så hadde det en verdighet over seg som vi egentlig opplevde overalt i den byen. I alle fall i 'Gamlebyen', med sine jazzkaféer, puber med quiz-kvelder, danseskoler som underholdt og viste seg frem i parker og på torg. I det hele tatt, noen dager på turen som vi ikke hadde hatt noen spesielle forventninger til, men som viste seg å bli noe av det fineste. En cool by!
Ved Flagstaff besøkte vi Meteor Crater, og Walnut Valley. Sistnevnte huler, eller overheng, i fjellsidene, hvor det hadde bodd mennesker for 1000 år siden. Veldig spennende begge de utfluktene.

nefertiti i Grand Canyon

Been there, done that!

Vi var i Grand Canyon ved Skywalk, Hualapai Indian Reservation. Det var storslagent, det var det!
Men dyrt, selvsagt, spesielt for oss nordmenn som er vant til at det å se naturen er gratis :-)

Fra Flagstaff til Skywalk tok kjøreturen 3,5 timer. Derfra gikk turen til Las Vegas hvor vi skulle levere bilen og reise hjem fra.


Las Vegas, hva skal man si?!
Det var som et kjempestort 'Danskebåten', med røyk og billig, for ikke å gratis, whisky. Her var i tillegg spill og nestennakne damer  all over the place. Det var en smal sak å få seg alle de forannevnte, men å få seg noe å spise var det verre med.
Jaja. Om kvelden, tok vi oss i alle fall en runde i casinoet, Mannen og jeg. Vi spilte vekk de på forhånd avtalte 200 dollar, og så gikk vi og la oss, hverken mer eller mindre lykkelige enn vi hadde vært på forhånd :-)
Utsikten fra Planet Hollywood, Las Vegas

Takk for en flott ferie! Neste gang tar vi New York, New York :-)

Ingen kommentarer: