fredag 22. september 2023

Sommerferie langs The Cotswold Way

 

Fra The Cotswolds i England
 
 

Det er jo lenge siden nå, men tankene vandrer stadig tilbake til den utrolig flotte ferien vi hadde i 2018.
Det hele startet med at jeg satt og surfet på nettet og så på fine gamle bygninger i England. Da dukket stedsnavnet The Cotswolds opp. Etter hvert gikk det som det måtte gå, jeg viklet meg lenger og lenger inn i veven, og så dukket det opp enda flere bilder av hus og hager, slott og puber, stier og rett og slett vandrehistorier.


Fra The Cotswolds
  

Og da jeg kom over reisebyrået Mickledore, som baserer seg på å arrangere fotturer i Storbritannia og da selvfølgelig også i vakre The Cotswolds, ja da var jeg blitt så mør at jeg bare trykket på Buy now!
Eller, rett skal være rett, jeg spurte mannen først om han ville være med. Og han spurte et vennepar om de ville være med, og så klikket vi på Buy now!-knappen sammen.

 
Fra the Cotswold Way

Vi fikk folka i Mickledore til å arrangere turen for oss, de ordnet alle overnattinger, og de fikk fraktet bagasjen vår mellom alle etappene. Veldig greit og sutalaust. Det er et virvar av tilbydere både hva gjelder overnatting og baggasjetransportører, så jeg var glad at jeg slapp å tenke på alle detaljene selv.


Fra Cleeve Hill
 

Vi fire dro med tog fra London til Chipping Camden hvor vi innlosjerte oss, og dagen etter, en mandag, begynte vi å gå: 166 km = 104 miles

Chipping Camden – Stanton                      16 km
Stanton – Cleve Hill                                     21 km
Cleve Hill – Birdlip                                       26 km
Birdlip – Painswick                                      14 km
Painswick – King’s Stanley                         14 km
King’s Stanley – Wotton-Under-Edge      24 km
Wotton-Under-Edge – Tormarton            24 km
Tormarton – Bath                                        27 km

 
Lin langs the Cotswold Way

Spesielle minner:

Stanton: Et nydelig privat hjem, helt eventyrlig innredet.

Birdlip – Painswick: Vi vandret i løvskog hele dagen, det var magisk!
Ellers gikk vi mye langs skogbryn og gjennom kornåkre. Det var i det hele tatt et fantastisk landskap å vandre i. Og vi var superheldige med været, sol hele tiden!

Painswick: Hotellet var eldgammelt og med masse sjel. Det var som å bli tatt direkte tilbake til 1600-tallet – fantastisk! Utover det var byen ganske så død. Det ble litt feil å ta hviledagen her – dårlig med mat og ingen shopping …

Wotton-Under-Edge: Her bodde vi på et lite slott. Vi hadde gått langt og det var helt fantastisk å komme frem. For ikke å snakke om å legge sin slitne kropp i de herskapelige sengene der.

Tormarton: Vi var igjen innlosjert privat. Veldig koselig hus, hvor vi fikk hvert vårt rom med tilhørende bad. Her fikk vi oppleve den flotteste hagen på hele turen! Ingen tvil om hva denne husfruen hadde dedikert livet sitt til.
Her hadde vi også en av de triveligste kveldene på hele turen. Vi ruslet inn til et lite sentrum for å spise middag. Da havnet vi på pub’en til far og sønn – Major’s Retreat. Etter at vi hadde spist ble vi invitert med til å delta på quiz-kveld med de lokale. Veldig gøy!

Bath: En flott by hvor man absolutt kan tilbringe noen dager før man avslutter turen. Her er det mye å se, og jeg håper jeg kan komme tilbake en gang og få med meg enda mer!

Romerske bad, Royal Crescent, Jane Austen-senteret, Grand Pump Room . Og så kan man leie bil og kjøre å se Stonehenge der er det veldig mye folk, men jeg syns det var verdt det. Det var mye fascinerende historie å få med seg derfra!

Stonehenge

Ellers leser jeg i notatene mine fra 5 år tilbake:

Unødvendig med en hviledag underveis
Burde tatt litt kortere etapper
Bo nærmere sentrum når man kommer frem til Bath
Togene gikk helt i hytt og dynevær, veldig stressende

 

Gjennom Dodington Park Takk for turen!

Ingen kommentarer: