søndag 5. oktober 2014

Sommerferien 2014, Montana

Jeg tar meg sammen nå når høstferien står for døren, og blogger litt om sommerferien ...

 Sommerferie i Montana er stor blå himmel og saftig grønt gress; iris, rose, lin og kokardeblomster strødd utover et vanvittig svært lerret; hester; kjølige, friske morgener og heite ettermiddager; bjørnunger som tumler rundt i skogkanten og elg som fullstendig uaffisert rusler inn på tunet. Cowboyer; pannekaker med sirup til frokost, store biffer til middag; square dancing, og marshmallow-grilling i tipien ...


Sommer i Montana er fuglekvitter, og en hjort som nysgjerrig kikker på deg mellom trærne; en himmel som fullstendig ut av det blå blir grå ...; en liten storm som kommer  ut av ingenting og blåser hatten av deg dersom du ikke har festet hakeremmen skikkelig!

 Sommer i Montana er en koselig liten hytte fra 1934 ...

Deborah & Carol Anne
 ... det er wranglere som rir ut klokken 6 am ...

 ... og kommer tilbake en time senere med 75 uthvilte, sunne hester!

Sommer i Montana er å få en ny venn. En cowboy av den sjeldne typen, som Bob.
Bob som levendegjorde historien om nybyggerkvinnen i The Crazy Mountains; den vanvittige iren, leselampen og en Colt 45 og om den gangen han trodde han hadde drept Penelope, en 85 år gammel livsnyter av en dame. Bob som fikk to evige beundrerinner i Prinsesse Gullebarnet og Store Flinkejenten.


En dag skulle vi ned et veldig bratt heng, på en smal, smal sti som var både glatt og steinete. Salgjordene var blitt strammet litt ekstra hardt på alle hestene før vi begynte på nedstigningen, og vi var litt smånervøse, alle sammen. Det var veldig bratt, og Gullebarnet fikk brått et akutt behov for å få lov til å stige av hesten sin, noe jeg gjorde Bob oppmerksom på.

"Well, I sure would have wanted her to tell me just a little bit earlier, 'cause gettin' off here, will be awfully awkward ..."

End of discussion! Men nedstigningen fikk nytt navn den ettermiddagen: Sol's Nightmare.


Kunne du tenke deg å dra på en ferie som denne? Klikk deg inn på 63 Ranch sine sider.
63 Ranch er en virkelig perle - det er gammeldags og enkel innlosjering, men du får en nydelig naturopplevelse! Vi var ute på 10 forskjellige turer, 6 timer på hesteryggen hver dag, og ikke én dag var lik den forrige. Hestene er sunne, det er ro og orden over alt som skjer ved innhegningen, wranglerne er drevne og veldig oppmerksomme. Maten er enkel og god amerikansk husmannskost nærmest, og da presiserer jeg god :-)
Vi reiste Bergen, AmDam, Minneapolis, Bozeman. Fra Bozeman gikk turen med bil til Livingston og opp til ranchen ca 2 timer inkludert shoppestopp. Vi handlet med oss egne drikkevarer og snop til å ha i hyttene.
Og bare for å ha sagt det: vi hadde ikke sittet i en sadel før, noen av oss.

Men det var no problem - Jiihaaa!!

2 kommentarer:

Store flinkejenten sa...

Så fint å bli husket, her jeg sitter, fortapt og alene nede i Frankrike...
(Ikke et eneste bilde av meg! *Griner*) :)

Anonym sa...

Kommer hastebilde i neste innlegg :-) P.