søndag 19. august 2012

Fix - ferdig - ferie


Ja, men da tenker jeg vi gir oss for denne gang. Ferien er over for store og små, og hverdagen er her igjen med trøtte morgener og travle dager. Fotball, korps, gitar og pianotimer er det som gjelder nå. Og for mor og far, å få kjørt de håpefulle rundt på alt mulig. Ferien er definitivt over!

Men minnene om sommerferien i Kina tar vi med oss videre, og gleder oss over at vi har både film, fotografier, mye god te, og en del bøker som vi kan bla i når vi skal mimre. Og kinesisk te-mat, har vi også: store oliven marinert i honning, chili og ingefær før de tørkes. Det er bare SÅ godt ved siden av teen, og jeg skulle gjerne visst om det gikk an å få fatt i hjemmefra. Vi kjøpte en pakke i Yuyuan Huxinting Teahouse i Shanghai, men den pakken begynner jo å bli tom nå ...

Shanghai skyline
Siste kvelden i Kina staset vi oss opp i kjoler og høyhælte sko. Vi spaserte fra hotellet vårt på The Bund-siden via en park langs elvebredden - hvor de danset tango og vals - og til utkikkspunktet mot skylinen.

Herfra vandret vi videre til en undergrunnsbane som skulle ta oss til andre siden av elven. Skal du til Shanghai noen gang, MÅ du ta denne undergrunnen. Den tok i overkant av tre minutter, og kostet ca 50 nok pr person. Det er en liten vogn med plass til 15 personer om gangen. Det er ikke noen berg-og-dal-bane-type tur, bare helt psykedelisk når det gjelder lyssetting og lyd. Lille bildet til venstre sier det meste. (Bildet har jeg stjålet herfra.)

Vel over på Pudong-siden, fortsatte vi til Shanghai World Financial Center, tok heisen opp i 94. etasje (av 101), fikk vindusbord, og satt og nøt utsikten mens vi nippet til elegante drinker, servert av vakre kinesiske gutter og jenter. Når vi skulle på do - og det skulle vi, enten vi "måtte" eller ei - kunne man trykke på forskjellige knapper på veggen, og få utført automatisk vask og tørk både her og der, alt etter som. Veldig moderne, og veldig tidi' for oss trauste nordboere.

Dagen etter kjørte vi tog i 431 km/t til flyplassen. Veldig moderne, det også, og nesten litt skremmende for en kjerring som meg :-)

Ingen kommentarer: