fredag 10. august 2012

Årets ferietur gikk til Kina - Del 3


Til tross for de enorme folkemengdene overalt hvor vi ferdedes i Kina, så var det mulig å få til et fotografi uten folk på ... Men da måtte man fotografere ned i en dam eller noe ;-)

Eller beskjære bildene slik som jeg har gjort her.
<---

Bildet til venstre tok jeg i Sommerpalasset utenfor Beijing. Skal du dit en gang, så anbefaler jeg at du tar turen, det var virkelig vakkert der - masse trær hvor man kunne finne litt etterlengtet skygge under, og den store sjøen, som var omkranset av lotusblomster, til å hvile blikket på.

Jeg må innrømme at jeg ikke klarer å huske alle (noen?)detaljene om de forskjellige keiserne i de forskjellige dynastiene, men i Sommerpalasset var det en eller annen keisers mor som regjerte, og det med stø hånd.

Hun hadde selv vært en konkubine som med kløkt og god hjelp fra evnukken sin, hadde klart å kjempe seg frem til keiserens seng, og derved fått denne sønnen, som visstnok ikke var noe særlig til lederemne selv. I alle fall, så fikk hun bygget Sommerpalasset - et sted hvor hoffet og alle konkubinene dro om sommeren når byen ble for het.

Bildet viser en liten by der inne, som keisermoren fikk laget for at konkubinene skulle ha noe å gjøre på for å få dagene til å gå. Her 'lekte' de at de gikk i butikker, promenerte langs elven og besøkte te-hus.

Grunnen til at mange broer og promenader går i sikksakk i Kina, er at de onde åndene ikke klarer annet enn å gå rett frem, så da har man en fin mulighet til å lure seg unna denslags :-)

1 kommentar:

Mathildes Eden sa...

Det ser og høres vidunderlig ut, det å være på reise i Kina! Men så er jo du en flink forteller da!