onsdag 8. august 2012

Årets ferietur gikk til Kina - Del 2


Et høydepunkt ved å besøke Kina, er selvsagt det å få se, og ikke minst gå på, den Kinesiske muren. Vår guide insisterte heldigvis på å ta oss med på en ganske lang kjøretur for å komme til akkurat dette stedet langs muren. Etter å ha kjørt buss i nærmere to timer, kom vi frem til Mutianyu, nord for Beijing.
I motsetning til mange punkt langs muren, så var det her ganske så fredelig - ikke en selger å se (nede ved parkeringsplassen hvor bussen ventet på oss, fantes de selvsagt i hopetall :-)
Utover vår gruppe på tjuefire, så var det bare et par andre sjeler her, noe som gjorde besøket til en helt spesiell opplevelse. Før vi tok gondolbanen opp, spiste vi medbrakt lunsj i skyggen under løvtrærne, og da vi kom til topps spratt champagnekorkene.
Skal du til Kina og se muren, så dra hit! Naturen var mektig, stillheten var etterlengtet og muren var i veldig god stand. Vi ble der i to timer, og jeg nøt hvert øyeblikk!

Så var det blitt lørdag, og vi hadde vært i Kina i en uke.
Litt bittert var det jo, at til og med lørdag morgen, måtte vi tidlig opp - som vanlig kl 06:30 ...

Men da vi kom frem til parken hvor vi skulle starte dagen, skjønte vi jo at sove lenge, det er for pingler. Klokken åtte tutlet vi oss ut av bussen, og ruslet søvndrukne inn portene. Men der var det liv, gitt!

Mennesker i alle aldre befant seg der - de sang for full hals, med noter og dirigent og det hele; de satt med barnebarnet ved siden av seg og fisket i vannliljedammen; der var små grupper overalt som utførte tai chi og qi gong; de danset vals og tango og de hadde aerobic-klasser. Langs alle murkantene satt det folk og spilte kort. Fantastisk!
En av utfluktene fra cruisebåten på Yangtse-elven, gikk til 'spøkelsesbyen'
Fengdu, eller Kinas svar på Helvetet. Det var veldig fint der, nydelige typisk kinesiske bygninger, svære trær og masse blomster og sommerfugler. Tegninger og forseggjorte statuer overalt, men tok du en nærmere titt på disse, var det ganske så grotesk. Og verre ble det, jo høyere opp man kom. Helt oppe, hos selveste Helvetes Konge, var det skikkelig ille - der fikk man se i detalj hvilken skjebne man ble tildel alt etter hvilken synd man hadde begått. Sterke scener som gikk Dantes inferno en høy gang!


Så husk for all del på å oppføre deg skikkelig! 
Et helvete fins det stort sett overalt. Ikke verdt å risikere noe ...

Ingen kommentarer: