torsdag 2. august 2012

Årets ferietur gikk til Kina


Vi satt i vinter og lurte på hva vi skulle finne på denne sommeren. Fjorårets tur gikk Norge på langs, og var både kald og våt. Den slags ferie hadde vi ikke lyst på igjen! I tillegg så tenkte vi at det kunne vært gøy å prøve noe litt annerledes, noe mer enn bare strand, sol og varme.
-Kina, sa jeg, etter å ha surfet litt rundt på Albatros' nettsider. -OK, sa mannen. Og så trykket jeg på "bestill" ... Siden kom vi på at vi ikke hadde fått innvilget dato for når feriene våre kunne avvikles, men det ordnet seg heldigvis helt fint.

Så vi har altså vært to uker på rundreise i Kina; Beijing, Xi'an, Wuhan, 5 dagers cruise på Yangtse-elven, Chongqing og Shanghai. Og det var intet mindre enn fantastisk!

Spesielt var avstikkeren vi tok fra Yangtse-elven. Vi gikk over i en mindre båt, som tok oss innover en sideelv. Etter halvannen time gikk vi ombord i enda mindre båter, sampan-er, og ble rodd innover Shennong-elven. Vannet i denne elven var, i motsetning til Yangtses brune, smaragdgrønt. Rundt oss svermet det digre, vakre sommerfugler, vi hørte dyrelyder fra den tette skogen som tårnet seg opp på begge sider av oss, og da båtføreren begynte å synge sødmefylte, lokale kjærlighetssanger ble stemningen direkte magisk!

                 
En annen ting som var veldig kjekt, og som jeg på forhånd hadde gledet meg veldig til, var den tradisjonelle teseremonien. Vi fikk demonstrert en i Xi'an, da vi besøkte stedet der Terrakottasoldatene har blitt gravd ut, men den som virkelig var slik jeg hadde sett for meg, forgikk i Shanghai.
I Yuyuan-basaren, som er et slags China town i Kina.Dette var siste dagen før hjemreise, og vi startet med å bruke en del tid og penger på et "fake-marked". Dessverre. Hadde jeg visst bedre, skulle jeg tatt mann og barn med meg direkte til Yuyuan-basaren. Det var en veldig flott basar, og det gikk an å finne fine kinesiske artikler innimellom alle turistsakene. Hvis man da ikke hadde brukt opp alle pengene på fake. Og ikke minst tiden man hadde til rådighet.

Det er også en veldig berømt hage i tilknytning til denne basaren, men den fikk vi ikke tid til å besøke, eller vi kunne gått inn, men det ville blitt altfor hektisk til å gi oss skikkelig utbytte. Men hit jeg bare tilbake! (Jeg vil tilbake til Shanghai i det hele tatt, forresten ...)

I stedet valgte vi å sette oss inn i basarens berømte te-hus. Og det angrer vi ikke på - til og med ungene syns det var en fin opplevelse. Vertinnen vår hjalp oss å finne gode teer, og tilberedte dem etter alle kunstens regler. Grønn te, som ikke kan sammenlignes med den vi kjøper på butikken her hjemme, Lychee-te, som jeg nyter en kopp av akkurat nå og som ungene kaller Lykkete, og chrysantemumte blant annet. Det var den perfekte avslutning på en perfekt tur.

Det vil si, den endelige avslutningen kom 94 etasjer over bakkenivå senere den kvelden, i en meget elegant bar, med utsøkte drinker både med og uten alkohol ...

2 kommentarer:

hildeg sa...

høres fantastisk ut :-)

nefertiti sa...

Det var fantastisk, Hilde :-)