fredag 9. september 2011

Rullekakekrasj

Jeg har hele siste uken gått og gledet meg til den Kjekke nevøen skulle komme til Sotra for å feire bursdagen sin. Først og fremst fordi gutten skulle komme, dernest fordi jeg liker familiebesøk - og sist, men ikke minst, fordi jeg da fikk en gyllen anledning til å lage Rullekaken igjen.

Rullekaken med stor R, denne kaken som er så god at jeg drømmer om den om natten (det er søren ikke langt ifra i alle fall ... ),kaken som ser så uanselig ut, men som er så god at selv Mannen bryter alle sine gode forsett og stapper i seg.

I går var dagen da jeg ryddet kjøkkenet og fant frem ingrediensene ... Jeg skulle lage kaken dagen før dagen, slik at alle smakene fikk sette seg. Alle vet jo at en kake er bedre dagen derpå!

Det var bare det at det skar seg fullstendig! Ja, du kan jo selv se at det ikke er mulig å lage noen rull av de klebrige bitene på øverste bilde. Den tykke rullen av mandelbunn og krem, av plommer og bananer, var bare en forgjengen drøm.

Men i nøden spiser godtesyk kvinne Rullekake i hvilken som helst form.

6 eggehviter og 3 dl sukker vispes veldig godt. Tilsett 100 gr finhakkede mandler og 1 pose vaniljekrem u/koking - bare pulveret.
Stek på plate i 20 min. 170 grader.

La kjøle.

Visp krem og spre utover kaken. Plommer i passelige småbiter spres over sammen med bananer. Rull sammen til en fin Rullekake - eller, hvis kaken ender opp som et flykrasj, legg lagvis i en fin skål og presenter det som en Tilslørte Bondepiker-variant.

Gu' kor godt!! Og gratulerer med overstått bursdag, Nevø :-)

4 kommentarer:

Mathildes Eden sa...

Dette så da riktig så fristende ut for meg i alle fall! Kan fortelle deg at det er mang en mislykket rett, som er blitt til suksessfulle deiligheter etter litt justeringer!

RandiA sa...

Synes du gjorde fin redning på den der ja.....

nefertiti sa...

Det tror jeg på! Er det ikke sånn da - at hver gang en bartender mislykkes, så har han skapt en ny drink ... ? :-)

nefertiti sa...

Det smakte i alle fall helt herlig, Randi :-)