onsdag 27. juli 2011

Årets ferie - del 2: kjøpekjøpekjøpeJeg elsker multer! Da jeg var liten, og besøkte Bestefar i Finnmark, hadde han og jeg en hemmelighet. Hver dag ruslet vi opp i skogen bak huset og plukket multer. Ifølge Mamma, som husker dette langt bedre enn meg, så var dette dagens høydepunkt for både Bestefar og meg.
Her på Sotra er det veldig langt mellom multene, derfor benyttet jeg anledningen til å kjøpe multesirup med meg hjem fra Snåsa. Der besøkte vi en seter hvor multene grodde tett.
Det skal bli godt på isen (og så får jeg ha flasken helt for meg selv, for det er ingen andre her i heimen som deler fascinasjonen for akkurat dette bæret).


Litt lenger sør, på Røros, var det grått i været. Derfor falt jeg for fristelsen, og slengte tre hundrelapper i bordet for dette sjalet. Er det ikke nydelig? Det er superlett og spindelvevstynt og bare deilig-deilig å knytte rundt halsen. Verdt hver eneste krone!


Sist, men ikke minst, må jeg bare få fortelle om denne likøren. Vi stoppet ved Krøderen for å se på hønegården til Hanne, og for å kjøpe nye kniver til ungene. Mens de sto sammen med faren og lette etter akkurat riktig spikkeverktøy, klarte Hanne å smyge en aldri så liten pillehytt frem til mor :-)
Dette er en likør som brenner i halsen - ikke fordi det er brennevin, men fordi den er proppa full av chili. Meget god, anbefales herved. Hun la inn bestillingen for meg, og så hentet jeg flasken på mitt lokale pol i dag. Lurt!

Ja, og så kjøpte jeg noen bøker (det kom vel ikke som noen overraskelse på noen :-)
Fuglane, Tarjei Vesaas
Farvel til våpnene, Ernest Hemingway
På de store banker, Rudyard Kipling

5 kommentarer:

Anonym sa...

jeg ble nysgjerrig på den pillehytten og besøkte Hannes nettsted. Det så skikkelig spennende ut, både landhandelen, antikkbutikken og resten. Nyt chilien!!!

ellypropelly sa...

du, det var ikke Anonym som la inn kommentar, men meg. Gikk litt fort i svingen ;-))

nefertiti sa...

Koselig at du stikker innom, Elly :-)

Britt Åse sa...

Du, den chilisaken var interessant! Grattis med lekkert florlettsjal og skikkelige klassikere til bokhylla :D

nefertiti sa...

Ikke bare interessant, BÅ, men steikande god også :-)