søndag 15. mai 2011

Boktema fra a til å - H

Det er travle tider, ja nå er det nesten så gale at hadde det ikke vært for Anettes Bokboble og alfabetleken hennes, ja så hadde det vel ikke blitt postet noen ting fra denne kanten ...

I dag er det bokstaven H det gjelder, og valget var enkelt: Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Marques. En bok det er så lenge siden jeg leste at jeg ikke husker annet enn at jeg likte den svært godt, og både titt og ofte forteller de som gidder å høre på at de bare MÅ lese den. Jeg bare MÅ lese den om igjen. Jeg må rett og slett følge mitt eget råd for å finne ut om den er så god som jeg husker :-)

Hundre års ensomhet er historien om familien Buendía og landsbyen Macondo. Her har alt et annet innhold og en annen rytme enn resten av verden. Så vel landsbyen som familien gjennomgår alle etapper i et sivilisasjonsforløp: nybyggertid, borgerkriger, økonomisk vekst, industrialisering, ulykker og naturkatastrofer, forfall og glemsel.
Det er en fantastisk verden, overdådig og makaber, skildret med grotesk humor og svart desperasjon. Men den verdenen García Márquez bygger opp, er på samme tid jordnær realistisk. Historien om de 100 årene i Macondo blir til det kolombianske folks historie under 1800- og 1900-tallets borgerkriger – og til Latin-Amerikas og den tredje verdens historie.
Gyldendal Norsk forlag

2 kommentarer:

RandiA sa...

Den har jeg ikke lest...så interessant ut. Er det en bok i uken tro? Tok nettopp F jeg, har ikke vært mye i lesebloggen min etter at vårblomstringen skjøt fart. Jeg får ta det i mitt eget tempo tenker jeg...

nefertiti sa...

Ja, Randi, en bok i uken.

:-)