tirsdag 12. april 2011

En telefon-fortelling


Det er rart hvordan ting man er blitt fortalt for 'hundre år siden' plutselig bare dukker opp igjen i hodet, historier som ikke har relevans til noe fornuftig. I dag for eksempel, det første jeg tenkte på da jeg slo opp øynene, var min engelsklærerinne fra femten år tilbake, som fortalte en historie om sin egen mor:

Moren hennes, engelsk som henne selv,bare fortsatt bosatt i England, var en uforbederlig 'klager'. Hun ringte inn og klaget på alt mulig, hele tiden; fargen på dørene på rekkehusene i gaten, telefonregningene, betjeningen i kassen på butikken osv, osv.

En dag fikk hun et brev i posten, der hun ble fortalt at hun var den heldige vinner av en reise for to. Hvem det var som sto for konkurransen kan jeg ikke klare å huske, men den hun skulle få lov til å ta med seg, var den hun hadde ringt oftest til i løpet av det siste året.

Nå tenker vi selvsagt at den heldige som fikk reise sammen med henne nok var datteren som bodde i Norge, eller søsteren, eller mannen, eller en nær venninne, kanskje, men den gang ei. Den heldige vinneren var: Kommunens klagesaks-avdeling ...

Om hun tok i mot turen, og om hun i så fall fikk med seg en fra kommunekontorets stab, sier historien dessverre ingenting om - enten har jeg glemt den delen av historien, eller så fikk jeg rett og slett ikke vite det.

Herlig, ikke sant!

3 kommentarer:

Berit sa...

Hihi!

Anonym sa...

Det er ikke alltid at en klage er en klage. Noen ganger er det bare et rop om oppmerksomhet, eller kanskje er det en heidundrande grunn til å rope at ALLE de andre tar feil!!!
Og som regel gjør de det:-):-):-)

Mathilde Eden, Anonima

PS: Skulle likt å visst om det ble noen tur....

vimsa:) sa...

Hehe, syntes du burde finne ut av dette;)
Likte teksten i headeren din:)