lørdag 19. februar 2011

Ikke bare syltetøy

... men suppe, også!

Jeg er veldig glad i tyttebær: nyrørte til viltmiddagen, for eksempel, er fantastisk, og trollkrem, er bare namnam.
I går da jeg var og handlet kom jeg til å huske på en dessert jeg lagde i en husstelltime sammen med sjetteklassingene, den gang jeg vikarierte i skolen.
Den har jeg laget i dag, og hatt til dessert etter lunsjen ;-)

Her er ingrediensene til 4 porsjoner:

6 dl tyttebær
7 dl vann
1 ms kardemomme
2 dl råsukker
2 ts potetmel
5 stjerneanis

Og sånn gjorde jeg det:

Kok bær, vann og kardemomme i fem minutter og la så trekke i ytterligere et kvarter. Sil av og kok saften videre med sukkeret til det har løst seg opp. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Hell potetmelblandingen i den varme væsken og rør godt. Avkjøl.

Serveres med creme fraiche tilsatt vaniljesukker. Deilig, deilig!

I kveld er jeg invitert på middag til en god venninne, og det forekommer meg at tyttebærsuppe ikke blir den eneste desserten jeg spiser i dag. Men det er jo lørdag i dag, så det så!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hvilken moral! 4 porsjoner men vi sulter her oppe i høyfjellet gasser du deg i søtsaker ;-)). We'll be back!

nefertiti sa...

*hehe* ... det er trøstespising mens jeg venter på at dere skal komme tilbake ;-)

RandiA sa...

Og sååååå innbydende bilder da, egne fotografier, eller...?
Alltid så delikat og lekkert i din blogg, nefertiti

nefertiti sa...

Egne bilder, ja. Takk, Randi :-)