søndag 27. februar 2011

Bolledeig ...


... er skikkelig ekkelt. Jeg hater faktisk å ta i bolledeig, eller i deig generelt, egentlig. Derfor er det meget sjelden det står nybakte boller på disken her i huset.

Det er kanskje det eneste som er positivt med det, for hvis jeg ikke hadde syntes det var ekkelt, så hadde jeg nok disket opp med sånne godsaker altfor ofte - for jeg elsker nemlig hjemmelagde boller!

I dag har jeg tatt meg sammen, og laget to brett med skillingsboller. Lykke på en søndag :-)

Ps: har du noen sånne rare fobier, du?

7 kommentarer:

vimsa:) sa...

Haha, så utrolig morsomt!! Jeg kan ikke fordra å stå med gjærdeig, hverken boller eller rundstykker. MEN se bloggen min, jeg har bakt rundstykker og brød i dag., hehe.

Jeg har brødbakemaskin. Jeg har funnet ut at når jeg lager deigen og hever den i maskinen så er den ikke så klissete når den er ferdig til rulling. Så det er min redning:)
Og i dag var første gang jeg prøvde den på brød, og deigen var ikke så vers å jobbe med når vi skulle lage rundstykkene og brødet.
(kremt.. 123 matpakkebrød)

Klem.

vimsa:) sa...

Forresten så glemte jeg å skryte av hvor gode de bollene så ut :)

Anonym sa...

Og jeg må trene som en gal og holde med hard som en planke fra topp til tå ellers er det slutt på kosen - life is hard...GO

nefertiti sa...

Åhh - er det derfor du trener så mye? Du er redd jeg skal tenke på deg som en bolledeig ... ? I så tilfelle kan du bare slappe av!

vimsa:) sa...

Hehe, og det syntes du før de er stekt;)
Men må innrømme at ferdig resultat så mye bedre ut og smakte supert;)

Tenker vi får ta oss en bake dag en gang vi sees,.. se hvor mye gjærdeig vi kan klare å lage på en dag,(sånn for å prøve å komme over skrekken) men da syntes jeg vi skal ha med oss en flaske vin eller to ;)

Klem:)

Akeleiedamen sa...

Jeg ELSKER deig! Hver gang jeg står med deig opptil albuen tenker jeg...at dette gjør jeg for sjelden. Jeg er IKKe ironisk, altså! Men jeg baker veldig veldig sjelden.

nefertiti sa...

Akeleiedamen - nå kom jeg til å tenke på konen til Jonas Wergeland i 'Forføreren', hun var jo en kløpper til å bake og sto med deig 'opptil albuen' ofte. Hvis ikke jeg husker helt feil? :-)