lørdag 25. desember 2010

Adventskalender - 24

Jada, jeg vet ... jeg er altfor sen med siste 'luke' i kalenderen. Men, kjære folk, hvem kan sitte og blogge når selveste JULEN endelig ruller innover oss?

Julefilmer, som Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen, kos i sofakroken og julestrømpesnop, risengrynsgrøt med mandel, duften av kongerøkelse og snøen som laver ned utenfor vinduene - kan ikke blogge da, det sier seg selv!

Men nå er det natt, og alle de andre ligger og purker og sover - ungene søtt i sengene sine, og mannen på sofaen ved siden av meg.

Nå kan vi åpne siste luke i kalenderen: Kate Bush, The kick inside. Jeg skal ikke prøve å si noe fornuftig om damen, for jeg vet så lite om henne. Og ikke har jeg notert på coveret når jeg kjøpte platen, heller. Men den er kjempefin, jeg har lyttet mye til denne. The man with the child in his eyes, The saxophone song og Wuthering hights er alle flotte sanger. Kvalitetsmusikk som kan høres om igjen og om igjen.

Ellers kan jo nevnes at Wuthering Hights, eller Stormfulle høyder, kunne være et passende navn på heimen vår: for det første ligger huset ytterst ute på en forblåst knaus, for det andre kan det rase ganske kraftig innenfor husets fire vegger, også ... men vi står 'an stort sett av!

Så, det var altså årets julekalender. 24 lp-plater, tilfeldig hentet fra min ringe samling, presentert via mine egne minner rundt musikken, heller enn hvilken rolle de har hatt i musikkhistorien.

Jeg har innsett tre ting i løpet av disse ukene, den ene er at jeg må alfabetisere på nytt - det råder fullstendig kaos i den samlingen! Den andre er at mange av lp-kjøpene jeg gjorde i de årene nå virker nærmest schizofrene - var jeg virkelig så søkende/usikker på den tiden? Og den tredje er at, når man lar tilfeldigheten råde, må man godta at både godbitene og blemmene blir stilt til skue ...


Fortsatt god jul til deg og dine!!

1 kommentar:

Mokki sa...

Wuthering Hights er en perle :) Kalenderen din er kul forøvrig! Fortsatt god jul!