onsdag 19. mai 2010

ABC i ord og bilder: E


Petunias ABC i ord og bilder går sin gang. Denne uken er det bokstaven E som skal sette oss på sporet av noe. Min E står for EPLE.

Det første man tenker på da er kanskje Adam og Eva og eplet i Edens hage. Og det gjorde jeg også da jeg dro til butikken for å kjøpe epler. De så ganske så fristende ut der de lå i nette stabler.
Men, som vi vet, Adam var ikke lenge i paradis. Slik som disse eplene ikke så fristende ut så lenge ... Noen - jeg aner ikke hvem - lekte seg med den forbudne frukten.Men epler skulle det være, og mor avgårde tilbake til butikken. Denne gangen var fristelsen lysegrønn, som håpet.Og resultatet av bildeleken ble til eplekake.
Eplekake er den retten jeg laget første gang jeg var alene på kjøkkenet. Og det var så gøy å lage at jeg smelte sammen et par, tre, stykker før jeg ga meg.Ser godt ut, ikke sant? Det er det, også, yummi!

4 kommentarer:

Petunia sa...

Eple og eplekake er min favoritt! Jeg bare elsker epler! Min bestefar kom hver høst til Bergen og besøkte oss. Han bodde på Toten og hadde stor eplehage. Han hadde med seg en koffert eller en kasse full med epler hver gang.
Ingen epler har noen sinne smakt bedre enn akkurat de eplene.
No problem med linken I fix, men flott at du gir beskjed:) Det letteste for meg at du bare legger deg inn på nytt og ber meg slette den første. Men ikke skriv; dette er den rette bak navnet ditt på den riktige linken. Det ser bare dumt ut når jeg sletter den første;)

TorAa sa...

Heisann, eple er så mye mer enn å spise som det er eller også i eplekake.
Jeg lærte mye av mine besteforeldre:
Tørke epleskiver, hermetisere epler, koke epler og ikke minst bake epler.
I dag bruker vi ofte stekte epler i stedet for stekte poteter.
Prøv da vel;)

nefertiti sa...

Petunia: jeg legger meg inn på nytt.

TorAa: jeg er veldig glad i eple, i de fleste former - bortsett fra naturell. Rart. Men eplemos, bakte epler med sukker, kanel og krem, tilslørte bondepiker er jo himmelsk. Ikke å forglemme eplecider og calvados ;-)

Ellen sa...

Jeg liker aller best lyse grønne epler, de mørke synes jeg blir for sure.

Men eplekake, aller helst varm, servert med iskrem, er noe av det beste jeg vet!