tirsdag 20. april 2010

ABC i ord og bilder: A

Petunia arrangerer ABC i ord og bilder for tredje gang, mens jeg er med for første gang.

Første gang, første bokstav - min A står for asparges.
Det er en av de aller beste grønnsakene - syns i alle fall jeg :-) Jeg har mitt eget bed med asparges i hagen, men da de plantene ennå ikke er gamle nok til å produsere noe av betydning, og vi fortsatt bare befinner oss i april, så måtte jeg ty til butikken denne gangen.

Jeg har nemlig laget aspargesmousse. Oppskriften fant jeg i denne kokeboken. Den fikk jeg til bursdagen min i fjor - av min mann. Jeg tok det som et hint ;-)



Jeg dampet 250 gr renskåret asparges til de ble møre. Deretter kjørte jeg dem i smoothie-maskinen min, puttet så mosen tilbake i en panne og kokte bort litt væske.
Satte den til avkjøling.
Jeg hadde to kokte eggeplommer, en ss olivenolje og et lite beger kremost naturell som jeg rørte sammen vekselvis. Krydret med salt og pepper.
Når alt var blandet godt og mosen var blitt kald, vispet jeg en eggehvite stiv.
Først blandet jeg aspargesmosen og eggeblandingen, smakte til med litt sitronsaft, og så vendte jeg eggehviten forsiktig inn.

Serverte den kald til laks og ris. Nyyydelig!



Ha en fin dag - og lag gjerne denne til middag. Det gikk egentlig fort og greit :-)

6 kommentarer:

Elly Prestegård sa...

den hørtes herlig ut - uimotståelig, så ved neste korsvei lyser den på en tallerken nær meg.

Petunia sa...

Hei og velkommen til ABc i rod og bilder:)
veldig hyggelig at du vil være med og vi begynner å bli en fin gjeng i denne runde nummer 3 også:)
Asparges er så godt! Mamma laget en god asparges suppe som jeg ikke har smakt på år... må spørre henne om oppskriften.
Det ser virkelig deilig ut det du har laget her og sunt og godt også:)
Takk for at du deler med oss!

Petunia sa...

Jeg skulle naturligvis skrive; ABC i ord og bilder!!!

;)

Annettes space sa...

Lækker aspargesret, den må jeg afprøve i weekenden :-))

TorAa sa...

Å herlige Aspages, nå som sesongen er like for døren.
Om vinteren nøyer vi oss med denne delikatessen importert fra Peru.
Her i huset er det minst tre ganger i måneden: Forvellet og servert med smør og pepper. Så enkelt.
En herlig nydelse. mmmmmm

nefertiti sa...

Takk for kommentarer, folkens. Hyggelig :-)