søndag 25. april 2010

ABC i ord og bilder: B

Petunia arrangerer, og jeg synes, når vi er kommet til bokstav nummer to (av tjueni...), at dette går som en lek ;-)
Ukens bokstav er B. Min B står for bønner - brune, sådan.


Jeg liker veldig godt bønner, men jeg har aldri laget en bønnerett helt fra grunnen av selv. Vanligvis så kjøper jeg brune bønner på boks, i en eller annen saus. Eller jeg kjøper de røde som er god i salat, de også på boks.
Nå ville jeg prøve å lage noe helt selv. Jeg liker godt sånn mat type chili con carne, og tenkte at det måtte være det rette å starte med.
Disse bønnene satte jeg i vann i går. De skulle stå i tolv timer.


I dag skylte jeg av bønnene og satte dem til side, mens jeg skar opp:
Løk, sellerirot, bacon og gulerot. Og hvitløk.
Dette hadde jeg i en kasserolle med litt smør og olivenolje. Etter å ha svisset det(heter det det?) i noen minutter på ikke for sterk varme hadde jeg oppi bønnene, tomatpuré, vann og krydder.
Spisskummen, koriander, malt paprika, malt chili, salt og pepper.
Jeg lot det hele stå og småkoke i et par timer.

Det ble godt. Jeg klarer fint å lage min egen bønnerett - hurra! Bare at neste gang skal jeg ha litt mer pepper i, og jeg skal koke bønnene litt lenger.

5 kommentarer:

TorAa sa...

Bønner,
la oss starte en fan-club for bønner.

Vi har alltid minst ørten uloke slag i huset. Og de går med

Henny sa...

Bønner er god mad. Og helt uundværlige for mennesker, der ønsker at leve vegetarisk.

Petunia sa...

Spennende å prøve å lage sine egne spesialiteter. Bønner er ikke det som står oftest på menyen her, men det hender vi kjøper det inn. Men da blir det helst som det du sier på boks osv.
Da du skrev hos meg at du hadde B for bønner, så trodde jeg ikke det var spiselige bønner!! Hehe! Så feil kan man ta!!!

Bararesor sa...

Bönor är nyttig mat!
Du får beröm av mig för att du har lagat till dina egna böner.
Visst blir det lite annan smak mot de konserverade.
De konserverade duger bra i sallad och blandat med annat grönt duger de.

Bling - our elf on the shelf sa...

Så flink du er :)
Selv kjøper jeg også alltid hermetiserte bønner, men dette hørtes unektelig godt ut!