onsdag 30. desember 2009

Først og sist

Jeg begynte leseåret 2009 med Per Pettersons Ut og stjæle hester, og satte den på øverste hylle sammen med mine aller beste bøker.

Og så gikk det slik at jeg fikk avslutte året med samme forfatter. Jeg fikk Jeg forbanner tidens elv av svigermor til jul, og siden jeg så passende har vært sørpeforkjølet i et par dager nå, så har jeg allerede fått lest boken ferdig.

Jeg er ikke så flink til å skrive om bøkene jeg leser, jeg har mange meninger om dem, men klarer aldri å gi en skikkelig anmeldelse, kanskje det er noe man må lære seg og jobbe med å få til? Men jeg kan si så mye som at ja, jeg likte boken, bare ikke fullt like godt som Ut og stjæle hester, og jeg kommer nok til å trille en femmer for den. Og så låner jeg denne korte anmerkningen her, jeg, den sier litt av det som jeg tenker:

”Petterson utviser modent mesterskap i en fortelling med mye fortettet spenning og mange mørke undertoner. Det hele brettet ut i en stram og nøktern prosa, men likevel ujålete pettersonsk i sin uttrykksfylde”.

TURID LARSEN, DAGSAVISEN, KRITIKERNES FAVORITTER 2008

3 kommentarer:

Linnemi sa...

Ut og stjæle hester syntes jeg var veldig god, men da jeg begynte et dypdykk i forfatterskapet til Per Petterson dalte interessen. Det ble litt mye av det samme traurige.

nefertiti sa...

Har du lest Månen over Porten? Den var veldig god.

Ståle sa...

Ut og stjæle hester står og venter, stadig mer rastløst, i bohylla mi. Har enda til gode å se at noen ikke har likt den - eller noen av Pettersons bøker, for den saks skyld. Tror nok Pettersons forfatterskap blir påbegynt i løpet av året, ja.
Godt nytt år til deg!