torsdag 17. september 2009

Vi har fått oss hytter
I helgen var vi på tur på fjellet igjen. Denne gangen gikk vi sammen med et annet vennepar og deres to barn.

Da vi kjørte hjemmefra Sotra, blåste det kuling og regnet pisket; ikke akkurat oppløftende, og vi var faktisk inne på tanken å gi opp hele turen. Men så gikk det antagelig en jævel i oss, for vi krummet nakken og fór avgårde.

Til Hamlagrø kjørte vi. Derfra skulle turen ta, i følge turistforeningens estimat, 2 timer. Vi tenkte at siden vi hadde med oss fire barn, den yngste fem år, så kunne vi i alle fall doble tiden. Og, til tross for en aldri så liten omvei (jada, vi gikk feil), så stemte det ganske bra.

Fire timer og tjue minutter senere, ramlet vi inn på Vending-hytta. Den er ubetjent og har ca 30 sengeplasser. Vi trodde vi skulle få være der alene, vi, siden været var så dårlig, men tror du ikke det var fullt? 820 m over havet i det drittværet...! Dvs det ble fullt når vi kom, så vi slapp å gå ned igjen *fju*


Dette er det vi våknet opp til søndag morgen. Har du sett noe så vakkert? Vi hadde jo sett på værmeldingen at det skulle bli pent vær, men at det skulle bli fint, det hadde vi ikke trodd.

Vi gikk en koselig tur i hytteområdet; lekte i elven, kokte kaffe og plukket blåbær, før vi begynte på turen ned igjen til Hamlagrøosen. Nedover stoppet vi og laget oss god lunsj, og noen til og med badet i et vann. Vi brukte like lang tid den veien som vi hadde gjort opp.
Vi syns det var så kjekt å gå på tur (eeh, vi syns det fra før, også altså), og det var så behagelig å bare ta med seg en lakenpose og så tutle avgårde, at vi fant ut at dette skal vi nok gjøre flere ganger - mat var der jo for enhver smak også. Det eneste vi måtte ta med selv, var rødvin ;-) Så, vi meldte oss like så godt inn i DNT og Bergen Turlag.

Og derfor er det jeg skriver i overskriften at vi har fått oss hytter. Bare i området her vest, så har de jo 25 hytter - til fri benyttelse. Helt genialt! På den måten kan vi få oss en ny hytte hver gang vi vil ut å gå, eller vi kan få oss en favoritthytte og gå dit. Og det er mye billigere enn om vi skulle hatt en hytte helt for oss selv, med alt som følger med det.

Jeg gleder meg allerede til neste gang vi skal ut og gå. Det blir i høstferien :-)

Ingen kommentarer: