fredag 11. september 2009

Frøken BittersøtFrøken Bittersøt er mitt bidrag til denne månedens fotokonkurranse, arrangert av vår alles kjære 'bloggleksikon' Moseplassen. Jeg syns det er kjempekjekt å være med!!
Frøken Bittersøt er rogn, verken mer eller mindre.
Rogn er høst, rogn er et værtegn, selvom jeg aldri har klart å finne ut hva som virkelig gjelder; er det mykje bær, gir lite snø? Fordi ho ikkje skal bæra tung bør to gonger? Eller er det lite bær, gir lite snø? Mykje bær, gir mykje snø? Ikke godt å si.
Uansett - to ting vet jeg: mye bær er vakkert, ja nesten litt søtt, og rognebærgele er er utrolig bittert (men godt sammen med hjortefiléten).
:-)

3 kommentarer:

anne -moseplassen sa...

ååå, i morra MÅ jeg huske på å ta bilde av den flotte rogna her. Jeg har gått og sett på den i noen uker nå mens de har modnet, men kommer aldri på å ta bilde mens det er opphold.. Og om jeg ikke skynter meg så forsvinner rognebæra ned i magen på en fugleflokk, det skjedde nemlig i fjor...

Flott at du er med på konkurranse denne gangen også Nefertiti :) Det er litt ekstra artig med dere som har vært med så mange ganger nå!

(forresten, er det ikke noe med at rogna ikke skal måtte bære tungt to ganger? men jeg veit ikke om det er mye snø = lite rogn, eller om det er mye rogn= lite snø (altså hvilken rekkefølge man regner...)

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Flotte rognebær!
Rognbær er som du sier et værtegn.
Rognebær er så nydelig om høsten. Med de mengder i år ,legges den så godt merke til.
Lykke til:)

nefertiti sa...

Takk, Jorunn. Og lykke til selv :-)