tirsdag 15. april 2008

Coq au vin


Mmm - nå kjenner jeg at det begynner å bli på tide å lage yndlingsmiddagen min igjen.

Av en eller annen uforklarelig grunn, har jeg alltid syntes at det hørtes så godt ut, coq au vin... Men, så har jeg tenkt at det sikkert er en komplisert rett å lage, så jeg har ikke begitt meg ut på det. Jeg er altså ikke så stødig på kjøkkenet. I alle fall, til nyttår nå sist, fant jeg ut at det var på tide å finne ut om det virkelig smakte så godt som jeg inbilte meg.

Da jeg ikke fant noen hane i disken på nærbutikken, kjøpte jeg heller en gourmetkylling. Fint skal det være. Den delte jeg i åtte deler, disse vendte jeg i hvetemel, før jeg 'svidde' dem i smør. Så slo jeg på en dl cognac og flamberte dem. Nå hadde jeg kjøttet over i en større panne, målte opp ca 5 dl rødvin fra burgund, og ca 5 dl hønsebuljong. Hønsebuljongen var av den flytende sorten man får på butikken. De har den til og med her utenfor allfarvei hvor jeg bor. Salt, pepper, timian og paprikapulver. Behøver ikke å ha så mange smaker oppi. Nå la jeg lokket på pannen og lot det stå og syde i en 40 minutters tid. I mellomtiden stekte jeg champignoner og bacon. Det hadde jeg i pannen sammen med sølvløk, på slutten av koketiden. Voilá!
Jeg serverte den fantastiske retten sammen med ris og grønne asparges. Det var utrolig godt, og nå får retten titulere seg som 'Min yndlingsmiddag'.

Ja, jeg må lage den en av dagene nå.

(Bildet har jeg lånt fra Art of Taste)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du verden E!!
Du går jammen nye veier!!Flambering:-))!!
Må si jeg er imponert!
Retten høres helt nydelig ut men det med flambering??Går det an å "skippe" den??
Jeg har jo endret kostholdet mitt og er også åpen for nye retter;)Prøvde en oppskrift på brokkoligrateng (sunn variant) fra Grethe Roede. Fulgte oppskrift men retten ble uspiselig!!Det verste jeg har smakt!!Ungene var høflig og sa det var godt men spiste ikke opp... Alt gikk i bosset.;)
Ha en fin dag.
Mona

nefertiti sa...

Som sagt, jeg brukte lang tid på å 'modnes' så pass at jeg vågde meg ut på det.
Jeg flamberte jo en del før i tiden, men jeg må innrømme at det var nummeret før øyenbrynene røk første gangen jeg laget hane i vin :-)