søndag 9. september 2012

Smil til kamera, du er på tur

Da det gikk opp for oss jenter her tidlig i forrige uke, at vi faktisk ikke hadde planer for helgen, og at Mannen skulle på jakt med kompisene, ja da var vi ikke seine om å bestemme oss for å benytte anledningen til å ta oss en tur, vi også. 
Selhamar i Stølsheimen neste!

Været var så som så, men det er jo alltid sånn at når man først er kommet seg i klærne og ut i luften, så er det ikke så gale allikevel. Til å begynne med var det litt surt, og faktisk antydning til sludd, i luften, men det gikk ikke lange tiden, så skinte solen på oss. 

Og veldig kjekt var det å oppdage at jentene har blitt de reneste fjellgeitene siden sist vi gikk tur. De var over alle hauger før jeg og turfølget vårt (farmor) fikk sukk for oss. Veldig gøy! Heretter kan vi faktisk velge mellom litt flere turer også - ikke være avhengig av å gå til de aller nærmeste hyttene.Da vi etter knappe tre timer kom frem til turlagets hytte, så vi med det samme at det foregikk filminnspilling på stedet. Og etter å ha blitt møtt i døren av en sjarmerende skotte, fikk vi bekreftet at det var selveste BBC sine utsendte vi kom til å dele hytten med denne gangen. Spennende!

De filmet og preiket, og vi var musestille. De filmet og preiket enda mer og til slutt kunne vi ikke annet enn å blande oss og preike litt, vi også. Så nå skal du bare se at vi kommer på internasjonalt natur-TV-program, både ungene, svigermor og jeg (men nå skal man jo ikke se bort fra at vi blir 'klippet' vekk, heller da - både kammen og leppestiften lå igjen hjemme). Veldig morsomt var det uansett :-)


Her er det blitt søndag. Turhabitten er kommet på igjen, og det er like før vi skal legge av gårde. Vi slapp billig fra det denne gangen, da turlagets mann og skottene tok seg av utvaskingen, for å få det på film må vite. Det passet jo utmerket, for ingen av oss damene syns det er veldig gøy og vaske gulv *hihi*

Fakta (fordi vi rotet litt for å finne frem):

Fra Voss og til parkeringsplassen på Bjergane på Vikafjellet hvor man går fra, var det én times kjøretur. Avkjørselen (til venstre) kommer ganske snart etter at man er kommet opp på fjellet. De siste tjue minuttene kjører man på grusvei. Etter ca ti minutter på grusveien skal man stoppe og betale for å få kjøre videre helt inn.

Dette er en fin og enkel tur å gå. Lite stigning, gode stier. Hytten ligger fint til mellom to vann hvor man kan fiske, og få fisk, ikke minst (i forrige uke hadde de fått ørret på over kiloet). Der fins også en kano som man kan benytte seg av.

Selhamar er en hytte utstyrt med alt man trenger: mat, ved, senger. God tur!

Ingen kommentarer: