torsdag 15. desember 2011

Mannen og jomfruburet

Mannen satt en morgen her for bare en liten stund siden, ja så liten at vi faktisk var begynt å kjenne at selveste julen nærmet seg, og fisket etter innspill til hvilken form årets pepperkakehus skulle få.
Da så yngste datteren skjelmsk opp på sin far og sa: Tonje i Glimmerdalen og tantene hennes laget et på sju etasjer ...

Mer skulle selvfølgelig ikke til - sju etasjer skulle det bli.Og så var han i gang - la en plan, forkastet planen; tenkte ut noe nytt, fant ut at det ikke kom til å gå det heller; involverte nisser, kastet ut nisser (ja, til og med før de var flyttet inn), og endte tilslutt opp med hele datterens prinsesseskare.

De var blitt vraket til fordel for nevnte datters nye lekekamerater: Arwen, Frodo, Legolas, Aragorn og ikke minst Gandalf. Prinsessene satt der derfor, nedstøvet på en hylle på Gullebarnet sitt rom, og ropte fortvilet om barmhjertighet.

Og Mannen, bløt om hjertet som han er, kunne ikke annet enn å kreere et slott i sju etasjer til jomfruene i nød.Ballsal, hvert sitt soverom, elektrisk lys, vinduer, så mange seigemenn de bare kunne drømme om å få danse med - alt tenkte han på.

Og nå står herligheten her, på hedersplass. Ingen kommer innenfor disse dørene uten at de må stanse opp for å nyte praktverket!
Og finest av dem alle sammen, er hun som står i døren for å ta i mot. Er du ikke enig? Det formelig lyser takknemlighet av henne. Og jeg tror jammen takknemligheten er gjensidig, fra Mannen sin side. Uten alle prinsessene sine, hva skulle han ha gjort? Han kunne rett og slett ha gått en nitrist jul i møte, med bare en gjeng nisser å underholde seg med ;-)

Vi er kjempeimponert, Mann! Det var et øyeblikk her i forrige uke, at vi trodde det kom til å bli med én etasje, men jammen kom du deg i mål. Det var i grunnen dårlig gjort av meg å tvile på det *haha*

6 kommentarer:

solfrid sa...

Vakkert!

krepsemor sa...

Litt av et kunstverk! Synd å knuse dette neste år, vel?

nefertiti sa...

Neida, går så fint så, krepsemor. Alt snopet vi får spise da, veier opp for ubehaget ved å gjøre de stakkars prinsessene hjemløse igjen ;-)

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Jeg er STUM av beundring!!! (Men klarer å skrive)
For et makalaust praktverk!!!

Tror dette er det mest gjennomførte pepperkakehuset jeg noen gang har sett i privat regi. Men bare vent! Dere vet hvordan det er med menn... Vi liker å konkurrere og være best. Til neste år skal du ikke se bort fra at jeg prøver meg på et slott med 8-9 etasjer :)

Men jeg klarer nok uansett ikke å overgå det gjennomførte mesterverket til denne mannen din! Så da er det vel bedre å heller prøve å lage verdens minste pepperkakehus?

P.S. Dere har virkelig fulgt inntrinn og opptrinn metoden og alle andre regler for adventsstaken! Det står det respekt av ;)

God jul videre!

Fjordlykke sa...

Det er det vakreste pepperkakehuset jeg noen gang har sett! Alle de nydelige detaljene!
Ha en fin kveld:)

RandiA sa...

Dette var da lekkert....