søndag 7. august 2011

Lesetrøbbel

Jeg kjenner at jeg er skikkelig irritert for tiden. Ikke sånn utad, men inni meg. Fordi jeg ikke har en god bok!

Nå har jeg lest 150 sider i Falcones Fatimas hånd, og lurer på når den skal bli så spennende som anmelderne sier den er ... Har du lest den du? I tilfelle, kan du ikke fortelle meg om dette er et sånt prosjekt hvor man må lese minst 500 sider før det begynner å ta av?

Boken er vel på omlag 900 sider, og jeg har i dag bestemt meg for å gi meg hvis ikke det skjer noe når jeg har lest 300. Jeg orker ikke slite meg gjennom 900 sider, når det er så mange andre gode bøker som bare ligger og venter - samtidig så liker jeg ikke å gi meg på en bok, heller. Irriterende!Uansett, jeg har tatt frem denne boken til å ha ved siden av. Jeg kjøpte den på et bruktmarked for en tid tilbake, og jeg er i grunnen litt spent på den. Foreløpig lover det godt, språket er veldig vart og fint, og jeg kjente at jeg egentlig ikke hadde lyst til å legge den fra meg etter å ha lest de første tretti sidene.

(Men om det var fordi jeg hadde planlagt å rydde i kjelleren i dag, er jo en annen sak ... Nå er i hvert fall det gjort, og jeg kan atter slenge meg i sofakroken. Denne gangen med utrolig god samvittighet :-D

2 kommentarer:

Mokki sa...

Fatimas hånd er ikke sånn krimspennende, men en god historie med litt driv. Jeg plagdes mest med at den var så tung at jeg ikke orket å holde den lenge nok til at jeg kom inn i lesingen hver gang jeg tok den fram... derfor brukte jeg et halvt år på den tror jeg.

Men ville ikke gitt meg ;) Jeg liker sånne romaner med historisk tilsnitt.

nefertiti sa...

Jeg er også glad i historiske romaner, men foreløpig så er denne tung i mer enn en forstand, ja. Prøver meg frem et par hundre sider til, tenker jeg :-)