tirsdag 5. april 2011

Mat må vi ha


... men må vi ha poteter? Tydeligvis ikke ... Jeg tar meg selv i, gang på gang, å kjøpe poteter når jeg er på butikken - men vi spiser det jo ikke lenger! Og da ser de sånn ut når jeg endelig har bruk for dem, som i dag.

I dag har jeg laget noe så sjeldent som kjøttkaker til middag, og DA må man jo nesten ha poteter (og så til torsk med lever og rogn, da, så klart), men ellers?

Det er pasta og ris som er tingen her hos oss, og grønnsaker. Mer og mer grønnsaker, merker jeg at vi bruker og har lyst på; ertepuré, aspargesmousse, ratatouille, glaserte rotgrønnsaker og løk, stekte champignoner ... det er så mye godt.

Det er jammen ikke mange middagsretter jeg lager som ligner på de jeg er vokst opp med. På godt og vondt. Matkultur er jo også noe man bør ta vare på, men jeg er nok ingen god forkjemper der, er jeg redd.

God middag!

2 kommentarer:

Britt Åse sa...

Det er til ettertanke det der, ja. Raspekaker, for eksempel, eller komper som de kaller det her nede. Det kan jeg ikke lage, og det irriterer meg, så det blir det til middag en dag, for jeg må lære meg håndlaget - det er som brødbaking, "mel til passe deig" - en erfaringsgreie.
Hvorfor vil du lage det?, spurte min kjære. Han skjønte jo kulturbiten av det, da - men han blir nok ganske overrasket over serveringen. Her spiser de en (eller flere) kompe med smør og sukker/sirup. That's it! Ingen grønnsaker eller noe.

nefertiti sa...

Ja, det er mange måter å servere raspeballer på - jeg har aldri servert dem hjemmelaget :-/

Den retten jeg mest av alt kunne ønske meg å få til 'sånn som mamma gjorde' er seibiff med brun saus og løk - får det bare ikke til å bli SÅ godt ...