tirsdag 26. april 2011

Arven etter Tante Boll


De to siste påske-dagene tilbrakte vi på landet hos Mamma. Det er veldig kjekt å samles ute for å rydde rundt huset og i hagen om dagen, og deilig avslappende om kvelden rundt middagsbordet og i sofakroken.

2. påskedag, da jeg holdt på ute med beskjæring av rosene, måtte jeg inn et ærend, for å hente noe i et skap på loftet. Jeg fant ikke det jeg gikk etter, men noe annet, veldig spennende, dukket opp i stedet. Og med det, eller den, en god historie:

En gammel parfymeflaske med snirklete bokstaver på en gulnet etikett - Eau de Cologne Johann Maria Farina.

"Ja", sa Mamma, "den fant vi da vi ryddet etter Tante Boll. Hun fikk den av en kjæreste hun hadde før hun ble gift med Lolla. En kjæreste som var sjømann og som omkom på havet. Jeg kan tenke meg at hun fikk den flasken sånn midt på 30-tallet en gang. I tillegg til flasken med duftvann fant vi en eske med noen ting han hadde testamentert til henne - han hadde oppført tante som sin eneste pårørende, og det selv om de bare var for et kjærestepar å regne."

Om Johann Maria Farina sier Wikipedia: Giovanni Maria Farina was an Italian perfume designer and maker, born on December 8 1685, in the town of Santa Maria Maggiore. He died on November 25th 1766 in Cologne, Germany.
Du kan lese mer her.


Jeg hadde veldig lyst på den flasken, og fikk den også, uten å være nødt til å grine meg til den. For som Mamma sa: Alle må få noe etter Tante Boll, for henne var det noe helt spesielt med.
Nå står det en helt spesiell flaske i parfymeskapet mitt.

3 kommentarer:

vimsa:) sa...

Ja henne husker jeg også. Var på besøk på hytten dems en gang. De var så søte:)
Hehe, farmor har et svar på alt;)

Gøy å ha noe som er så spesielt og som sikkert har betydd noe veldig spesielt for henne,og noe som har en historie.

Jeg har en stor hage her som kunne trengt litt Tantekjærlighet;) Jeg har ikke arvet det grønne hagegenet, hehe.

Akeleiedamen sa...

Så gøy med historiene bak tingene. Og særlig når de er litt gamle og søte...! Det er nesten begynnelsen på en roman-!

vimsa:) sa...

Se bilde på min blogg, Tante;)