mandag 16. august 2010

Prøv igjen!


Jeg ønsket meg denne boken - 'Saman er ein mindre aleine', Anna Gavalda - til jul for et par år siden - og fikk den. Selvsagt, når det gjelder bøker er svigermor raskt ute og sørger for at barna får det de ønsker seg.

Men så hadde det seg sånn at da jeg begynte å lese, så ble det bare feil. Jeg ble irritert - over nynorsken, enda jeg egentlig er glad i å lese nynorsk, alle prikkprikkprikk-ene og, ja, hele boken.
Det endte med at jeg la den vekk og leste Hamsuns 'Sult' i stedet. (Akkurat nå innser jeg jo, at nettopp de to bøkene faktisk har noe til felles.)

Poenget med dette innlegget er at: gi bøkene en sjanse til! Det er ikke alltid sikkert at boken er dårlig, eller at du ikke liker den. Kanskje er det bare timingen som ikke stemmer.
Jeg tok boken ut igjen av hyllen før helgen, og er helt hekta! Etter mine preferanser, så er den perfekt - nå. Oversettelsen er god, nynorsken flyter lett, handlingen er fengende, persongalleriet interessant - en pageturner.

Har du noen bøker du egentlig hadde gledet deg til å lese, men så endte med å legge fra deg? I så fall, prøv igjen!

3 kommentarer:

RandiA sa...

Fint at du ga denne en sjanse til ja...synes det er en veldig positiv og optimistisk roman...godt å lese slike innimellom alt det dystre og triste som omgir oss i verden i dag....

solfrid sa...

Mesteren og Margarita, jeg gir meg aldri. Den skal få mange sjanser til....

nefertiti sa...

Åh ja, DEN må du ikke gi deg på!
Og nå er den jo begynt som serie på nrk, også. Hurra!