tirsdag 15. juni 2010

ABC i ord og bilder: I

Vi er kommet til bokstaven I i Petunias ord- og bildelek.

Dette var ingen vanskelig bokstav. Det første jeg tenkte på var ingefær. Grunnen til det er antakelig at jeg rett og slett elsker sushi, og da hører det alltid med syltet ingefær. Og sushi, og dermed også ingefær, kunne jeg spise hver dag, tror jeg.Men denne ingefæren, i alle fall litt av den, skal jeg bruke til å lage lime- og ingefærmajones. Man takker ikke nei til sånt noe, heller. Og får man det servert sammen med grillede scampi, så er ikke lykken langt borte.

Majones
Youghurt naturell
Frisk revet ingefær
Revet limeskall
Limesaft
Salt og pepper

5 kommentarer:

TorAa sa...

Ingefær, er etter det jeg vet, faktist mer i allmenn bruk for drøyt hundre år siden her i Norge.
Tenk bare det vi kaller "Ingerfærøl".
Vi bruker Ingefær i mange sammenhenger, og jeg daglig i dehydrert form, når jeg sitter i bilkøene inn til og ut av Oslo. Snadder.

ha en flott uke.
håper å se deg og din løsning på ABC3-J. Det blir en spennende historie;-)

nefertiti sa...

Ingefærøl, ja! Det er jeg også veldig glad i. Det er et spesielt merke jeg pleier å drikke når jeg er ute og ikke drikker alminnelig øl, men nå kommer jeg ikke på hva det heter. Det er uansett namnam :-)

HildeS sa...

Ingefær er ikke noe jeg bruker særlig mye av gitt, men jeg også er veldig glad i ingefærøl, og da særlig Borg sitt. Det er veldig veldig godt.

Petunia sa...

Det eneste jeg vet om ingefær, er at det kan hjelpe mot kvalme... Stemmer deg eller blander jeg den med et annet krydder?

nefertiti sa...

Ja, Petunia, det tror jeg stemmer. Men det gjelder kanel, også, mener jeg.