onsdag 24. juni 2009

Forskjell på folk?

Gullebarnet

Storeflinkejenten

Jammen er det forskjell på folk. Selv om vi får samme oppdragelse og vokser opp under samme forhold, så viser vi allerede som små barn at vi er unike og at vi er personligheter.

Her tydelig vist ved mine to eksempler, Gullebarnet og Storeflinkejenten.

Sistnevnte har jernkontroll på rommet og eiendelene sine, og hver eneste kveld før hun legger seg så finner hun frem antrekket hun skal bruke dagen etter. Og pakker skolesekken og gymbagen, selvfølgelig.
Gullebarnet derimot, har en gang uttalt: Når jeg ligger på sengen og leser og ser i taket, så er rommet mitt helt ryddig...Men hvis man prøver å åpne døren for å se til henne, så er det ikke alltid den går opp - ikke helt opp i alle fall. Hun har alltid mange jern i ilden med ting hun skal lage. Ting som inkluderer papir og klipping, sjal og hatter, og for den saks skyld sugerør og bomullsdotter i vann.

Jeg føler vel egentlig at jeg har en sporty og en kunstnerisk datter. Heldigvis så er de nøyaktig like gode, snille og elskelige :-)

4 kommentarer:

MOLLY sa...

Herlig:)) Tror jeg kan si det samme her!
Så langt hår Sunniva har fått:)

TurboLotte sa...

Ha-ha.
Joda. Jeg er vel den på bildet nr. 1 ja.

nefertiti sa...

Langt hår, ja - i morgen skal hun til frisøren.

Når det gjelder det å være en ryddig personlighet eller ikke, så tror jeg at jeg er det. Men samtidig lever jeg veldig godt med støv og skitne vinduer - jeg vil bare ikke gå og snuble i klær og saker og ting...

Lille søster sa...

Minner meg om søsteren min og meg da vi var barn. Rommet mitt så ikke ut, mens søsteren min hadde det ryddig og rent alltid. Det merkelige er at nå har vi det omtrent likt: Sånn midt i mellom.