fredag 20. februar 2009

Fjo - som de ville sagt...



...døtrene mine. Det er det meget passende uttrykket som blir brukt når noe akkurat går bra.

Og i dag gikk det akkurat bra. Jeg skulle egentlig hatt fri hele dagen og vasket og stelt i heimen til den store festen i morgen kveld, før jeg skulle til byen og gjøre alle innkjøpene. Men, som det så ofte skjer når man har store planer og lite tid, så dukker det opp noe uforutsett. I dag ble jeg tilkalt til ekstrajobb. Det var jo for såvidt hyggelig, men som sagt, det passet ikke så godt akkurat i dag.

I alle fall. jeg kom meg hjem, fikk mat i ungene, dro dem med meg inn til farens kontor (overlot dem til ham, for at de skulle dra til byen for helgen. Kan jo ikke ha mann og barn rundt anklene når det skal stelles i stand til stor jentefest...), fikk fatt i det jeg skulle ha på polet; rødt og hvitt og sprudlende, før jeg raste inn dørene på Plantasjen. Jeg skulle ha roser. De helt spesielle rosene som ikke er rosa og ikke hvit, men noe midt i mellom der, kanskje litt grønngrå i kantene. De hadde akkurat fire pakker igjen - fjo.

Så var det lys, servietter, strømpebukse og en ny bh, og så mat. Det må man jo ha.
Tilfeldighetene ville det slik at jeg tok lys og servietter først, med det resultat at da jeg kom meg inn døren på den eneste butikken jeg vet om som skaffer både serrano- og parmaskinke, fersk fisk , oliven i alle varianter, lønnesirup, frisk basilikum, håndlaget belgisk sjokolade og plaster - så var det bare tre og et halvt minutt igjen til de stengte. Kjøttbasaren i Bergen.
Fjo, det gikk akkurat. Jeg gikk til alle diskene etter tur. Pekte på hva jeg skulle ha, og så gikk jeg runden en gang til etterpå og fikk utlevert varene og betalte for meg. I grunnen en helt perfekt måte å gjøre det på, og betjeningen var jo som alltid veldig hyggelig og velvillig.

Og nå sitter jeg her, har bakt en kake, forberedt en del av det jeg skal servere i morgen og koser meg med et glass vin.
I morgen skal jeg feire 40-årsdagen min - på forskudd - sammen med elleve venninner. Jeg gleder meg!!

5 kommentarer:

MOLLY sa...

Ååååååh, jeg skulle vært der i outfit'en min vettu;) Også må du barwe komme deg hit på shopping. Serrano, parmaskinke, lønnesirup, and U name it, det er i daglivare butikken i Sverige for slikk og ingenting...juhuu:)
Kommer en mail til deg;)

Anne på Moseplassen sa...

imponert!
kjøttbasaren på 3,5 minutt!! jøss så målretta du må ha vært da!

nefertiti sa...

Ja, heldigvis visste jeg nøyaktig hva jeg skulle ha :-)
Men det var imponerende, for jeg hadde ganske mange poser med meg når jeg gikk derifra...

Anonym sa...

Jøje meg!
Skikkelig på etterskudd - eller blir det fortsatt forskudd?:

Gratulerer med dagen!!

nefertiti sa...

Det er fortsatt på forskudd. Jeg er bortreist på dagen og hele påfølgende uke.
Men jeg hadde så lyst til å feire sammen med venninnegjengen. Så det gjorde jeg :-D