tirsdag 9. desember 2008

I rute


I går bakte vi julekaker. Det er enkelte ting som skal gjøres når vi nærmer oss jul, som jeg rett og slett bare tikker av på kalenderen i god tid. Så som julebakst, juleverksted, julevask, julehandel, julegavehandel og innkjøp av juletre.

Når jeg får det ned på kalenderen på den måten, da slapper jeg liksom av sånn innimellom slagene. Da føler jeg at jeg kan sette meg ned med en god bok, gå på besøk eller sitte og surfe på nettet eller hva det nå er jeg har lyst til å gjøre, uten å ha den der stressende følelsen av at nå, nei må jeg reise meg og gjøre, gjøre, gjøre...

Det er selvfølgelig viktig og faktisk utføre det som står på kalenderen på den aktuelle dagen hvis det skal ha noen hensikt. I går krysset jeg av for julebakst.

Vi inviterte mormor, og så kom farmor og farfar, og med ett så var vi sju stykker på kjøkkenet. Mannen i huset laget pepperkakeborg med Gullebarnet, Storeflinkejenten laget sandkaker med mormor, jeg laget litt av hvert og gjorde annet forefallende, mens farmor og farfar stod for underholdningen. En flott kveld som ble avsluttet med kvelds for alle sammen.

Resultatet ble:

Kokosmakroner
Sandkaker
Serinakaker
Julefruktkake
Pepperkaker
Pepperkakeborg

Andre spennende ting som står på kalenderen er julekonfekt og juleverksted. Det gleder jeg meg til, også.

4 kommentarer:

Lille søster sa...

Imponerende! Her blir det nok bare pepperkaker og marsipan i år.

MOLLY sa...

Det var nå pokker så huslig du høres ut...hahaha;) Her har vi kun kommet til innkjøp av marsipan, som vi skal leke oss med...hihi;)

nefertiti sa...

Huslig, ja. Du vet hvordan det går når man sier opp jobben og går for easy living i stedet... ;-)

Charlotte sa...

Åh, det hørtes koselig ut. Her kjemper vi om timene etter jobb. Men med deig fra IKEA fikk vi jommen bakt både pepperkakehus og menner. :-) Tror jeg må få skviiiset inn litt konfekt også.