torsdag 29. mai 2008

Constance Spry

Jeg bestilte meg noen roser i januar, de kom i posten for noen uker siden.
Jeg satte dem ned med en gang som seg hør og bør, og har etterpå gått på daglige inspeksjonsrunder i hagen for å følge med på om og hvordan de klarer seg. Tre av dem kom helt fint, mens de tre andre har latt vente på seg - bl.a R. Constance Spry.
I går var imidlertid tålmodigheten slutt, og jeg benyttet meg av en ekstraordinær halvtime i lutter frihet, til å løpe og kjøpe et nytt eksemplar.
Dette var en utrolig flott plante, og jeg håper at den vil trives her hos meg. Den skal få klatre i eiketreet som står midt i hagen, og har dermed fått det desidert beste stedet til å la seg beundre.
Clematis 'Warsawa Nike' skal få lov til å dele denne eksklusive plassen med Constance. Det kan jo ikke bli noe annet enn rålekkert!!

R. 'Constance Spry' er en Austinrose fra 1961. Foreldre er 'Belle Isis' og 'Dainty Maid'. Rosen er engangsblomstrende med blekt, klart rosa farge på utsiden og en dypere rosatone på innsiden. Duften er sterk, myrraliknende og blomstene kan bli 13 cm. Kommer gjerne i klaser på tre til seks. Høyde/bredde er ført som 2.5 m /1.5 m.

Austin lanserte denne rosen posthumt til Constance Spry (1886-1960), som grunnla det moderne blomsterarrangementet.

Jeg gleder meg til å stifte nærmere bekjentskap med damen!

Her er et bilde av clematis 'Warshawska Nike':

4 kommentarer:

Monica sa...

Denne rosen står på ønskelisten min også. Den er nydelig:)

Anonym sa...

Krmt! den heter 'Warshawska Nike' - jeg har den også og jeg gleder meg veldig til den blomstrer. Hvor satte jeg den, forresten??

nefertiti sa...

Takk skal du ha BÅ. Jeg liker å ha det rett :-)

Anonym sa...

Tenkte nok det :-)